Események

IRIS University Information Day – 2018. július 2.

2018. July 25.

A világ egyik vezető IT technológia cége, az InterSystems Corporation (USA) 2018. július 2-án „IRIS UNIVERSITY INFORMATION DAY” néven egyetemi oktatói és fejlesztői szemináriumot tartott Balatonfüreden.

Az 1978-ban alapított InterSystems Corporation a nagy adatbázisok kezelését, a gyors alkalmazásfejlesztést, és a többszintű komplex integrációt támogató technológiai megoldások fejlesztésével foglalkozik első sorban az egészségügy és az államigazgatás területén. Az InterSystems portfóliójában többek között az IRIS Data Platform, a Caché adatbáziskezelő rendszer, az Ensemble integrációs platform, a HealthShare egészségügyi informatikai platform és a TrakCare egészségügyi információs rendszer szerepel.

A céget Nikolay Krechetov, az InterSystems Corporation közép-kelet európai regionális menedzsere, valamint Hahn István és Tóth Attila mérnökök képviselték Balatonfüreden.

A szeminárium két területre fókuszált. Egyrészt az InterSystems bemutatta a portfóliójának legújabb termékeit, első sorban az IRIS-t (az Interoperable, Reliable, Intuitive, és Scalable angol szavakból felépülő mozaikszó). Másrészt az amerikai cég munkatársai ismertették az University Outreach Program elnevezésű edukációs együttműködési lehetőséget, melynek keretein belül a magyarországi egyetemek informatikai szakember képzését tudja támogatni az InterSystems.

A szemináriumot kötetlen beszélgetés és párbeszéd zárta, ahol az egyetemi képviselők feltehették kérdéseiket az előadóknak az InterSystems termékeinek, rendszereinek egyetemi szintű felhasználásával kapcsolatban.

IRIS

InterSystems Global Summit 2017

2018. January 29.

2017. szeptember 10-13. között került megrendezésre a kaliforniai Palm Desert-ben az amerikai technológiai partnerünk – InterSystems Corporation – idei partnerkapcsolati és tudományos konferenciája. Erre az eseményre meghívást kapott az InterSystems valamennyi technológiai és megoldásszállító partnere a világon. Magyarországot és a V4 régiót egyedül mi képviseltük a több mint 600 fős konferencián, így a jelenlétünkkel nem csak a termékeinket, hanem hazánkat is képviseltük a világ számos országából összesereglett IT szakember számára.
Megoldásszállító partnerként lehetőséget kaptunk arra, hogy a konferencia előterében berendezett kiállítótérben is bemutathassuk a fejlesztéseinket. A kiállításon való részvétel arra is jó lehetőség volt, hogy felmérjük, hol tartanak az amerikai cégek. Az Európán kívüli piacra létrehozott „PELSOFT” márkanév alatt bemutattuk az adatkommunikációval, az egészségüggyel, a sportanalitikával, a Z-generációval foglalkozó megoldásainkat és az ezekre épített tematikus zárt közösségi háló szolgáltatásunkat.

A partnertalálkozóval és a kiállítással párhuzamosan kerültek lebonyolításra a fejlesztők számára szervezett szakmai programok, amelyek a legújabb technológiák ismertetése mellett gyakorlati bemutatókkal és konzultációs lehetőséggel is segítették a tudásátadás hatékonyságát.

Magas színvonalú szerverteremmel bővül a balatoni térség informatikai szolgáltatásainak kínálata

2013. March 28.

Megbízható, a kor technikai követelményeinek mindenben megfelelő szolgáltatást biztosít a térség első magas felszereltségű szerverterme. Egyedi kialakításával 99,9%-os biztonságú adattárolást és információáramlást valósít meg, szolgálva ezzel a régió informatikai lehetőségeinek bővítését. A Pelsoft Informatikai Kft. finanszírozásával, a cég balatonfüredi székhelyén megvalósuló, beruházás révén bárki biztonságban tudhatja azokat a számítástechnikai eszközeit, amelyek a napi ügymenetéhez nélkülözhetetlenek.

Sajtómegjelenések
balatonfured.hu
onkormanyzat.mti.hu
sg.hu
balaton.vehir.hu

Kapcsolódó dokumentumok

Sajtóközlemény
Bemutató anyag

Projektzárás

2012. December 14.

Sikeres kutatás-fejlesztési szakaszát zárja a drótKÓRHÁZ (GOP-1-2-1-09-2010-0014) „Személyre szabott inter-regionális on-line egészségügyi adattárházi szolgáltató központ és az egészségügyi ellátás folyamatait támogató informatikai rendszer létrehozása” elnevezésű projekt. A projektet a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Gazdaságfejlesztési Operatív Programja keretében valósította meg a balatonfüredi székhelyű Pelsoft Informatika Kft. Az egészségügyi informatikai rendszer kidolgozásához az Európai Unió vissza nem térítendő támogatást biztosított, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásában.

Költözés

2012. June 8.

A Pelsoft Informatika Kft. Balatonfüreden, a Zsigmond u. 2. szám alól átköltözött a Fürdő u. 17/B szám alatt található modern irodaépületbe.

Sajtóközlemény 2011.12

2011. December 21.

A drótKÓRHÁZ projekt indulása – 2011. január 2.

2011. January 2.

A balatonfüredi székhelyű Pelsoft Informatika Kft. elindította a drótKÓRHÁZ (GOP-1-2-1-09-2010-0014) „Személyre szabott inter-regionális on-line egészségügyi adattárházi szolgáltató központ és az egészségügyi ellátás folyamatait támogató informatikai rendszer létrehozása” elnevezésű projekt megvalósítását. A cég a projektet a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Gazdaságfejlesztési Operatív Programja keretében valósítja meg. Az egészségügyi informatikai rendszer kidolgozásához az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásában az Európai Unió vissza nem térítendő támogatást biztosított.